Followers

Tuesday, October 13, 2009

.................

gelita itu hadir tanpa di restui hati nan satu
kelam itu menyelinap tanpa izin diri nan jitu

kesesatan ini pasti
kejahilan ini makin menjadi
kemurkaan makin mendekati
ketakutan terus menghantui

harus bagaimana

"nur"

pulanglah kembali ke dasar hati

izinkan cahaya itu kembali
menerangi hati yang hampir mati
memberi ruang untuk rindu pada ilahi
menyemai kembali benih-benih cinta yang sejati..

Tuhan

berikan ruang dan peluang

Sunday, October 11, 2009

bia gamba yg bebicara






































(time kaseh sume)








bbQ_besday

thank you to all my housemate for the best bbQ.



09102009



time kaseh adeQ-adeq yang akak sayang... mira, PQa, shima, wani... time kaseh yg x terucap....

time kaseh jgk tuk adek2 umah yg lain...

tens to b n frens coz sanggup datang ke kuantan tuk jmp n smbut besday sy..

kak za terharu sgt mlm tu sampai xsengaje nangis..huhuhuhu tp honestly akak memang xbajet korng akan celebrate bsdat akak time kt bt bbQ tu... tens lagi skali.. akak xkan lupekn korang sampai bile2.. syg korg..

- dis year bt ptame kali aku smbut besday dgn meriah n hepy yg teramat..... sumenyer gara-gara adek2 yg aku syg nih... faizal lak dtg mlm tuh. sggup dtg dari jauh mlm2.. heeheh tens b..
tp teruk jgk aku kene sakat nga adek2 nih mlm tu.. jahat korang kan... saje je...nk kutuk akak ngan peja.. sekeh jgk korang... heheheheh

- sory kalo akak de bt korang terase slame akak duk kat umah tu... tp akak mmg bahagie dpt kenal korang... "TERAMAT".

09 oktober 2009
aku tak kan lupe kenangan tu...

tapi 16 oktober da abes praktikal...so aku kene balik dungun anta report n present... then johor...
sdehnye nk bpisah nga adek2 umah tu... byk kenangan nga korang... huhuhuhu sadis lak tentibe...

moga jmp lagi ye

Thursday, October 1, 2009

benci yang teramat

hari ni... aku nga alia pegi bahagian pentadbiran, nak inform pd dorg lec nk dtg jmp dak2 praktikal... pastu org kat bahagian pentadbiran tu tny, nak amek borang elaun praktikal ke.. aku ni jawab la... ade ke? boleh jgk.
kerani tu bagi la aku nga alia borang tu,

pas tu aku balik ofis then isi borang tu, sebelum hantar kpd bhgian pentadbiran borang tu kene sign pengarah dulu... nih la yg aku xsuke..

kami pun masuk la bilik pengarah...
mintak die sign borang tu...

thu x ape yg die ckp???

keje ape yg awk bt nk suh mpk bayar awk ni???

mpk bayar???????????

bkn byr la elaun tu pun 50 RINGGIT bukan 500

alia pun jawab la.. bukan bayar hajini kan borang elaun. ktorang ni isi je borang ni, bahagian pentadbiran yang bg.

die pun cakap la, ye la awk bt keje ape selame kat sini? awk ingat mpk saje2 nak byr awk..
mane bukti awk bt keje??

(nak bukti pulak, sakitnye ati aku...)
aku pun pegi la amek report, sume keje yg aku bt aku catak dlm buku log tu,
aku bagi pd die buku tu. heh leh pulak die cakap buku tu sape2 bole bt, xformal..
kepale otak ko tak formal.. hah kang da kuar ayat jahat aku nih.. buku tu uitm yg bg, every week aku ni pegi dapatkan cop pengesahan nga supervisor.. bole pulak cakap buku tu xleh pakai, bole guna tuk tulis bawah pokok jambu je... hehe kepale otak bejambul la...

die duk belek-belek buku report alia, pas tu die bace report yg fes day tu, pastu die cakap " hah tengok, awk tulis kat sini learn how to use... learn!! macamane awk nak sy byr kalau keje yg awk bt mcm ni"alia pun jwb, tu report time fes day ktorang, mmg la fesday xde keje coz kn bru je msk, mane pandai lagi bt keje2 kat ofis tu..

macam2 die komplen, padahal sebelum ni supervisor ktorang yg cek buku report tu, xckp ape2 pn..
ktorang denga je la die membebel... pastu die cakap, awak rase awak layak ke dapat bayaran ni, sy xpnah tengok pun awk bt keje.

hah????????????????

XPENAH TENGOK AKU BUAT KEJE??????????

SANGAT LA MELAMPAU AYAT TU!!!!!!!!!!!!111

AKU TERSANGAT LA TAK BOLEH TERIMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku tak pernah buat keje selama 3 bulan lebih berpraktikal!!!!!!!!1
perh penyataan nih sangat la KEJAM!!!!!!!!!!!!!!1

ABIS, KALO AKU TAK PERNAH BT KEJE...

- sape yang pegi masuk meeting?
- sape yang bt minute meeting??
-sape yang bt surat panggilan mesyuarat?
-sape yang bt report?
-sape yang bt kulit fail?
-sape yang bt agenda?
-sape yang bt keje2 menampal 5S yang bodoh tu?
-sape yang kene bt failing hari-hari?
-sape yang pegi bahagian bangunan, bahagian kawalan, bahagian infra, bahagian dokumentasi, bahagian ape2 la lagi... (marah ni marah)
-sape yang bt memo,
-sape yang bt table
macam-macam keje lagi la
-sape yang bt keje yang belambak tu kalau bukan ktorang dak praktikal nih???????????????

bukan nak mengungkit, tu mmg keje yg ktorang kene bt. TAPI AKU NAK CAKAP MEMANG MELAMPAU KALAU DI KATE KAN TAK PERNAH NAMPAK KTORANG BT KEJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TAK PERNAH NAMPAK???

abis selame nih ape bende??
main pondok2???

ktorang nih kadang2 buat keje kat lantai coz tmpt ktoang de customer..
DUDUK ATAS LANTAI PUN DIE NAK MARAH!!!!!!!!!

abis kami nak duk mane?? kami tak di sediakan meja pun!!!!!!!! tumpang buat keje kat merate tmpat, time xde orang baru la dapat bt keje...

heh bencinye

aku memang tak bole terime penyataan tu...
kalau la aku nih bkn dak praktikal, mmg aku menjawab td!!!!!!!!!!1

tp mengenangkan status nih la aku bia je orang pijak kami!!!!!!!!!

BENCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

stakat elaun RM50 tu pun nak pertikaikan keje ape yang kami bt sampai nak mintak elaun dari mpk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HELOOOOOOOOOOOOO
AKU TAK MINTAK PUN ELAUN TU, PIHAK PENTADBIRAN YANG SUH ISI BORANG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kalau aku thu sebab elaun RM50 tu perasaan aku di pijak2 macam nih, TAK HINGIN AKU!!!!!!!!!!!!!

da la time cakap tu cam ktorang duk sebatu, tak perlu nak menjerit sampai satu ofis denga,... aku bukan pekak!!!!!!!!!!!!!!!!

huh benci..

kemarahan kali ni memang tahap maximum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SUNGGUH AKU BENCI PRAKTIKAL NIH!!!!!!!!!!!!!!