Followers

Monday, February 1, 2010

xde keje cari keje





huhuhuhu da sebulan kot kat puncak alam nih....

xsempat nak update blog aku nih...sepi je... kesian kan... huhuhuhu
sibuk sket kat sini ( yeke?) huhuhuhu erm... yer ar laptop xde susah sket la nak online kan...
tp skarang ni da de laptop.... huhuhu best...

erm... banyak nak cite neh. huaaaaaaaaaaaaa
fes dapat blajar kat sini agak Xcited la... siap tgk map, celah mane la puncak alam nih... konon tahu... sekali abang aku cakap dia da biase kat tempat nih... huhuhuhu
then datang la register... alahai hutan segale..... cane la aku ni... (bt2 pk)

aku: cane nk survive ni hutan segale
abg aku: eleh macam la die sorang je yang idup kat puncak alam ni.

(BENGANG JE AKU)

pas 2 ari kat sini aku da gelisah
haih memang la xselesa....

1) aku rase sunyi...xde kawan yang rapat... sume kat shah alam....
2) aku rase sunyi ...rumate aku balik umah die...aku sorang-sorang kawan nga dinding...
kesian
aku kan heheheh
3) aku bosan bangun tido...bangun tido....
4) aku rase sunyi.... laptop aku xde... sdeh sangat....
5) aku rase sunyi....tdo sorang2....
senang cite aku sunyi la, xslesa... sume jd xbest...

haih kuliah da start..... aku pun pegi la..... dengan semangat yg bekobar2 huahuahaua
tapi... tangge nak pegi kuliah mak ai... kalah batu caves... ape cite?????

ari ke-2 nek tangge kaki aku lenguh gile... ari-ari balik redam kaki dalam baldi... air suam...
haih sejak bile aku jadi manje yang teramat nih.... (tidakkkkkkkkkkkkk)

ari jumaat aku takde klas... serius aku bosan gile.... xthu nak buat ape...

tibe-tibe

aku ade idea gile.. huhuhuhu nak kuar dari kilang (bangunan fakulti-fakulti) ni... aku ajak ikin maieda n sha tgk2 tempat... pegi la klang... dengan xthu papenye kami tunggu la bas....
nek bas pegi klang... sampai sane pegi tesco setia alam...
pergh harge kalah barang branded
tapi aku borong la jgk satu troli hah!!!!!!!!!
kuingkuingkuing

jumaat tu aku duk bilik lagi,,,,, bosan yang teramat..

otak aku ligat gile time tu... contact lin kat uitm puncak alam. eda kat um.... pe lagi aku set nak cari jalan g kl nek bas.... huhuhu jakun kan aku neh....

pagi-pagi lagi aku da siap sedia nak gerak g shah alam..

ok meh aku cite cane nak pegi shah alam n kl dari puncak alam nih

dari puncak alam...aku nek bas rapid kl U90... dari puncak alam-seksyen 2
dari seksyen 2 aku nek bas 603 ke dalam kolej uitm shah alam... huhuhuhu sampai je uitm... eka amek aku...stay kat kolej die jap then gerak g kolej lin... menumpang kasih la aku kat bilik lin malam tu......
huhuhuhuhuhu

pagi jumaat tu... aku semangat nak g kl... padahal xthu jalan pon... cane ni nak gi ni... salu nek kete tibe-tibe sampai je kn... huhuhuhu

aku travel lagi... dengan beg blakang aku yang lunyai tu la aku bawak jadi peneman......
dari kolej mawar aku gerak ke seksyen 2 nek bas 603.....

dari seksyen 2 aku nek bas rapid U80 ke kl sentral.... huhuhuhu
da selamat nek bas ni... aku da cuak...haih cane nak thu aku dah sampai kl sentral lom nih...
(tibe-tibe aku rase sesat dalam terang)

aku call eka... tanye cane trun kl sentral...
lame duk dalam bas.. aku buat muke blagak..konon da knal jalan la...nuhuhuhuhu padahal cuak xpayah cakap ar time tu....

opppsss....
jap aku ternampak sign board ke kl sentral....
HOOOORRAAAAAYYYYY
belum terlepas rupenye....
aku call eda kawan aku....suh amek aku kat kl sentral


then dari situ nek lrt ke um.... sampai um...aku lepak2.... perh kepenatan.... malam tu menumpang kasih sekali lagi kat um lak.... (hehehe kesian aku kan)

esoknye ari sabtu, pagi-pagi lagi bangun, siap-siap nak g masjid jamek...
(shooopingggggggggggggg... sogo... wait for me) wah semangat
nek lrt lagi pegi masjid jamek...

huhuhuhuhu time to walk n take wat u want...

jalan-jalan amek,,, jalan-jalan amek..... (haih kaye nye ko ni lea)

eh jap... kne patah balik... fana cakap nak datang jg join aku ..... aku nga eda pegi amek fana....
jejelan la kami seharian kat situ.....

dari beg camping aku yang ade 2,3 helai baju je tu... tibe- tbe beg tu jadi berat dan penuh... huaaaaaaaaa aPE CITE?????
sale gile kat sogo... aku pun jadi mereng... sory beg....
da kepenatan jalan...stop makan kat kfc jap... then sambung shoping lagi... memang la gile ....
last-last aku da xleh jalan lagi ...penat yang teramat....

jom balik...

aku bpecah nga eda coz eda nak balik um n aku nak ikut fana balik umah die kat ulu klang...
huhuhuhuhu tido la lak aku kat umah fana malam tu...
heh dendang perantau btol la aku nih

then ahad tu... fana nak hanta aku balik puncak alam dgn kwn die..ein... thanks tau....
sebelum balik tu sempat lagi g makan tomyam..... huah my peberet tu.....

then sampai puncak alam.... aku yang kepenatan nih memang la mencari katil je
pas mandi trus tdo.... sorang2 lagi malam tu.... huhuhu lantak la sorang pon yang penting aku nak tdo... serius penat gile...

mau tak penat merantau tah kemane-mane..
tak sampai seminggu kot duk puncak alam da ilang

kamis=puncak alam (rapid)-seksyen2. seksyen2- dalam uitm (rapid) bmalam kat kojel uitm

jumaat= kolej uitm (rapid)-seksyen 2. seksyen 2- kl sentral. (.rapid) kl sentral-universiti (lrt) universiti-um (rapid) bmalam di kolej um

sabtu= um- universiti (rapid) unversiti- masjid jamek (lrt) masjid jamek- ulu klang (lrt n teksi) bermalam umah fana

ahad=bru jejak balik shah alam kul 5 petang...

aku rase aku memang la gile..... bia pun travel sorang2.... aku puas
aku tak boring duk ngadap dinding nih...
huhuhuhu

pjalanan aku tak stop kat situ... nex week n next two week tu aku pegi lagi kl... huhuhuhu hah amek ko... puas ati aku!!!!!!!!!!!!!!!

heehehehehhe tapi skarang da xle jalan lagi... tengah pokai... keje pn banyak...hhuhuhuhu

k la nak bt asignmen... nnti aku cite lagi erk... huhuhuhuhu bye korang



zuriat

-mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok...jika datangnya dari kayu yang bengkok...
begitula peribadi yang di bentuk...-


mulus wajah itu... membuat hati in sering terusik... terpanggil untuk kembali menatap wajah sucinya berkali-kali... tanpa jemu...
aku mahu tatap wajahmu puteriku sayang.... aku tunggu saat itu....

hadirmu mungkin tidak kami jangkakan...tidak pula kami harapkan... tapi sayang izinkan kami jadikan kamu zuriat yang paling berharga....

teringatkan kamu...puteriku sayang
esak ku kian menjadi... sungguh ini bukan mimpi, tapi realiti yang harus aku lalui.....
hari demi hari aku semakin cemas menunggu hadirmu ke dunia ini...
detik demi detik, aku semakin teruja....
hingga malamku mimpikan kamu...
dalam tahadahan doaku
aku selitkan titipan buat Yang Esa...agar kamu menjadi zuriat yang solehah...
aku panjatkat berjuta permintaan..
aku mahu kamu menjadi permata yang berkilau walau dalam kelam dan suram
biar lahir kamu dalam cela,
aku mahu kamu menjadi permata yang menyinar bersama cahaya keimanan....
aku mahu kamu menjadi hamba yang mengotakan janjimu pada sang pencipta...
aku mahu kam menunaikan janji-janjimu yang tercatat di luhmahfuz... wahai puteriku....

zuriatku
permataku
cahaya kehidupanku
aku rindu wajah mulusmu...

biar benih itu bukan sebahagian dari aku
tapi aku mahu menyayangimu....

puteriku sayang...
hati ini pilu bila mengenangkan kamu
bayang-bayang keresahan mula menapak dalam kamus kehidupan kita....
meski cabaran yang menanti terlalu berat....
meski dugaan yang menanti terlalu hebat...
kami sepakat.!!!

puteriku...akan kami sirami cahaya keimanan di dasar hatimu nanti
akan ku tutup segala cela-cela dihatimu nanti
dengan cahaya ketaqwaan...

puteriku...
cahaya keimanan bintang....
izinkan kami menyayangi mu