Followers

Wednesday, January 19, 2011

introcamp datang lagi

hey introcamp anda datang lagi!!!

ehhehe sy suke kresma.. oke.. pada y tidak tahu apa itu kresma.. ia adalah sibijik kelab sy sgt aktif di uitm.. kresma (kelab rekreasi uitm malaysia) ehehhe

sy join introcamp buat kali ke-2.. hehe
pelik kan..
oke.. mari sy jelaskan.. introcamp tidak boleh disertai 2kali.. ianya mesti disertai sekali sahaja.. kerana ia perlu diberi peluang kepada peserta baru yang nk "test" power nga kresma...
eheheh tp sy buat keje pelik. pg join 2kali..

actually.. sy adalah batch 29.. (aa kresmarian sy adalah generasi 29 ye!!!)
tp sy join introcamp batch 31 ni.. sbb suke2.. nk jadi teknikal tak layak kan...

erm..
sy suke outdoor activity.. tp
tp
tp
tp
disebabkan sy tak dapat "menempatkan" diri di kampus induk.. maka... pergerakan sy sedikit terbatas...
aktiviti kerabat kresma banyak di jalankan di uitm shah alam..
seperti kt sedia maklum.. jarak dari puncak alam ke uitm tidaklah jauh..tapi jika anda tidak mempunyai "objek besi" untuk mengangkut anda seperti sy..ia akan membuatkan anda berasa jarak ke shah alam adalah seperti mau balik ke kg.. masa yg sy perlu untuk ke shah alam.. jika menggunakan khidmat "dreba rapid" adalah lebih 3jam. sy ulang 3 jam oke., itu adalah MINIMA TIME yg diperlukan.. aaa sbb tu la.. sy syg dan suke menetap di puncak alam "taman tema keriangan" ini..

jadi.. disebabkan masalah pengangkutan...tersebut..
sy tak dapat la join banyak aktiviti warga kresma di shah alam.
(sob sob :"(.. sadis)

hey anda.. kalo anda sudi tumpang sy nanti col oke?? ahahah (prasan kan. tah sape la nak tumpangkan sy)
grrrr...tiap memikirkan kesusahan.. xde "objek besi" di sini.. tiap kali itu la sy rase nak ade kete seketol.. grr berangan lagi ahhaha

sy tak bole nak aktif sgt..join aktiviti kresma.. sedih kan ... hehheeh..
sy pegi introcamp tu pon sebab mengisi kekosongan di saat akhir...
tp.. ianya seperti biasa... memang tak rugi.. walaupon pegi dalam keadaan demam.. dan balik dalam keadaan demam dan bertambah demam baahahahahah

sbb KRESMA MEMANG ENJOY!!!!!!!

serius best gile...

meh tgk gamba.. kami...



(ini itek.. name die dr.rozmey)

(pooon ponnnnn.. keteapi)
(ini adalah cara hidangan tradisi kresma)

(we are kresmarian)








"KITE BAKO AJE" ehheeheh sy suke ayat ni.. ayat ni telah di cipta oleh "kecik" salah seorg pewaris kresma. bhahahaah


eh jap.

sy pon suke lagu ni,,. jujum nyanyi

atas dahan ade ranting..
ranting cantek tak penah lihat..
ranting atas dahan,. dahan atas pokok.. pokok atas. rumput.
rumput atas bukit.. bukit bukit yang hijau
hoOOOOiii bukit yang hijau..
ngeeeeeee


ok sekian dulu.. sy syg kresma,..


pssttt psssttt
sy hrp sem ni sy dapat jadi seorg kresmarian yg aktif dan menyumbang. ehheheh
sy hrp sem sy dapat enjoy puas2 bersama kresma di semester akhir.. (~_~)

oke sekian.. laporan dari puncak kehidupan :P

Monday, January 17, 2011

famly day naluri sukma...


yeay famly day.. ngeeee i like it..!!!!! =)

baru2 ni,.. kami satu keluarga..penghuni loro naluri sukma... telah mengadakan "hari makan sedunia" ehhehe
eh..eh.
bikin gempak je kan..
actualy.. bukan la famlyday... tp kami bekumpul sesame housemate..makan2..
jadi sebab aku "RATU MAKAN" jadi aku telah memilih flaming kat sunway sebagai destinasi kami.. heheeh kat situ kite bole makan sampai pitam,...
meh tgk makanan aku..




ini bahagian sy sahaje ok ngeee.. the view of seafood


(yang bcengkerang panjang2 ni sy tak tau ape) ( udang tegolek ni,, sy tak dapat abeskan)

dah la.. tu..tgk gamba.. hhehe anda teringin.. jum kt pegi flaming kat sunway..
ehheeheh
kami makan sampai pitam weh serius... penat mengunyah...
kalo ikutkan sy.. sy memang nak makan lagi.. tapi housemate sy yg lain da berenti.. sy segan nak makan lagi (cisss kunun2 je tu.. hahaah )

kami gelak sampai ke luar denga.. ahha tibe2 ade sorg mamat kat luar tu... tgk ktorg.. direct je muke sy.. elok2 mulut tenganga time gelak terus sy diam n senyum kat mamat tu ahahahahahah gile....
famly day kami mmg best gile... then we out together..

kawan2.. rumate-rumate sekalian..
sy syg anda sgt2..
sy ulang..
sy syg anda2 sgt2
anda adalah sebahagian dari idup sy..
terima kaseh kerana telah menjadi kawan dan menceriakan idup sy..

ini sem terakhir kite kan..
sy tak tau lepas ni.. kt bole seat together cam ni ke x.. huhuhuhu
(hish... tibe2 je rase sebak) ahahah

anda anda dan anda warga no.5 lorong naluri sukma...
together we stand to create a good memory to remember..
love u all..


Monday, January 3, 2011

hey 2011

hari ni adalah hari ke-3 untuk tahun 2011..

cepatkan masa berlalu... =).

2010..,
sy tinggalkan anda dengan sejuta memori... kepahitan dan kemanisan..
dan sy tak mungkin akan lupakan setiap peristiwa yang berlaku pada tahun ini.. :'(

2011..
sy harap ia akan terisi dengan sesuatu yang bermakna...
thn ini.. sy x punyai azam.. pelikkan..
huhuhu
cuma..

1.. sy berdoa.. supaya.. tahun ini.. sy lebih mendapat KEBERKATAN..
2. sy berdoa.. supaya.. tahun ini.. sy lebih mendapat kekuatan..
3. sy berdoa supaya tahun ini sy mendapatkan restu.. plizzzzz..
4. sy berdoa supaya tahun ini sy.. menjadi sy yang lebih baik dan di senangi orang..
5. sy berharap tahun ini sy menjadi org yang lebih sabar
6.. sy berdoa dan tak henti berdoa.. supaya tahun ini.. sy dapat menjejak ke jinjang pelamin.. :'(
7... sy tersangat berdoa dan berharap.. tahun ini.. sy akan dapat tamatkan pengajian sy di peringkat ijazah ini, =)

sy paling takut untuk mengharap lebih pada no.6...

sy.. ada terbaca blog kawan sy... sy dapat rasakan.. ada unsur2 kebahagiaan dalam setiap detik yang berlalu dalam hidup kawan sy.. (sungguh sy cemburu)
kenapa sy cemburu???
terlalu banyak cerita bahagia yang dikongsi.. dan sy... sy jarang berkongsi cerita bahagia mengenai idup sy.., kawan2 sy.. keluarga sy.. kejayaan sy...

jadi..
sy terfikir-fikir...
apa puncak kebahagian kawan sy.. selain dari usaha..
owh... itu adalah kerana KEBERKATAN!!!

yeah.. keberkatan..
itu la yang sy mahu cari dan sy mesti cari!!
dan sy tegaskan lagi sekali.. sy mahu mencari KEBERKATAN ITU..
supaya semua bejalan seperti biasa dan lancar..
ini adalah hidup yang sy betol2 harapkan...
punyai keredhaan yang tiada bandingan..
tp... malangnya.. hingga saat ini.. sy gagal mencapai impian dan matlamat sy..

tahun ini...
sy berdoa.. sesuatu yang lebih dapat di tempuhi,,
sy mau kawen.. tahun ini.. =)
sy ulang lagi skali,,,
sy mau kawen tahun ini...
insyaALLAH...
sy masih berharap dan tidak akan berhenti berharap...

sy mau restu keluarga..
jadi doa sy.. adalah untuk mendapat restu itu.. =)
anda,.. sy takut dan sedih bila anda sering bertanya soalan ini
"le'a.. bile nak kawen"
huhuhuhu

sy pon jawab dalam ati
" kalau la bole... sekarang sy nak kawen"

eheheh

hey..
sy mau tahun ini sy lagi kuat dan kuat untuk menghadapi hari-hari yang mendatang,,
sy harap tahun ini.. mr.love lebih sihat walafiat supaya sy dapat kawen dgn kamu cepat2.. (heheheh)

cukup.. sy tak nak meyimpan terlalu banyak harapan..
sekian.