Followers

Monday, February 14, 2011

tanpa sambutan :'(

hari ni'
15 februari = 12 rabiulawal..

salam maulidurasul

sudah beberape tahun sy sambut maulud nabi... sendiri.. hanya dengan mengaji dan berselawat sendiri.. sedih.. sy tak berkesempatan lagi nak sambut macam zaman sekolah dulu.. ade petandingan nasyid..kompang... spanduk paling cantek.. perarakan.. best kan.. rindu zaman tu....

semenjak masuk unibessiti ni.. sy da jarang ade peluang nak sambut camtu.... ade je halangan.. lagipon xde sambutan meriah cam tu sgt la... (eh eh ke sy yang tak tau)

hurm..
malam td sy tido awal.. penat dan sakit kepala.. tangan sy bedenyut kesan inject,.. jadi sy buat keputusan tido awal.. sebab tak biasa tido awal.. sy terjaga pukul 3 pagi.. eh eh.. mata sy sudah tidak mengantok lagi.. haip.. cane ni...

tekebil-kebil mate
umah da gelap... hurmm.. rumate sume da tido.. ye la.. da pukul berape kan..
tibe-tibe sy teringat ..
~~owh maulidurasul la~~~

dan tibe-tibe jugak.. sy jadi sayu,..
ada satu perasaan yang sy tak dapat tahan...
~~~RINDU~~~~
ya. sy terasa rindu pada KEKASIH ALLAH itu...
sungguh luar biasa..
owh inikah yang dikatakan rindu
dan..
sy teresak...
menangis..
dan menangis lagi...

sy rasa perasaan ini sungguh aneh...
ALLAH... sy tak mampu berkata apa-apa lagi..
dan
sy hanya biarkan esakan sendiri..

ALLAH... berikan sy perasaan rindu yang berterusan ini..
dan berikan sy... hidayah-MU yg berterusan...

ameen..

Saturday, February 12, 2011

ALLAH... jangan kau ambil dia dari ku :'(



assalamualaikum...
hari ke-13 bulan january.. eh ehh,., hampir sebulan sy tak menulis apa2 di blog ni... kesibukan bukan la alasan yg utama kan.. tp.. sy nak cakap jugak.. ye sy mmg sebok sekarang,,,
lagi2 la.. sy sekarang..sedang berada di tahun akhir pengajian sy.. owh.. tesis.. itu la yg sy paling gerun... disamping assignment lain yang sememangnya banyak lagi merumitkan...
sy terpaksa siapkan kerja sy awal... sebab.. hujung minggu sy kerja... (kan bagus kalo ade org sudi bagi duit belanja ngeeeee.. berangan berangan lagi)..

oke.. ini baru mukadimmah..
perasaan sy waktu menaip entry ini ------>>> risau dan takut..

kenapa???

sebab ati sy gundah..
erm.. ye ati sy resah..
hampir setiap malam, sy mimpikan allahyarham ayah sy.. hampir setiap malam jgk, sy mimpi mak sy..

oke,.. 2minggu lepas.. sy cuti mid term + raya cina...
jadi semestinya, sy balik kg..
sepanjang sy balik kg tu.. sy tido dgn mak sy... hehehe suke2...
tp itu bukan perasaan sebenar sy.. perasaa sebenar sy.. ----->>> takut..


pernah dengar 100 hari pentanda sebelum kematian?? 40 hari?? 7 hari?? atau 3 hari??

dan
lagi merisaukan sy.. mak sy tak sihat.. batuk.. penat.. xselera makan...
bagi org lain,. itu mungkin perkara biasa.. bg ibu bapa mereka. yang umurnya telah menginjaka angka 60 dan keatas seperti mak sy.. tp bagi sy.. sy rase pelik.. sebab.. sebelum ini.. mak sy tak pernah sakit... tak pernah xada selera makan.. bahkan... dia adalah.. pencetus "selera makan sy " ahahahha tgk mak sy makan... sy mesti akan makan.. walaupun waktu tu sy telah kenyang... =)

seminggu cuti,
sy banyak abiskan masa di rumah..mencari journal dan article untuk research, dan assignment lain.. . (sy bukan2 pura-pura menjadi cemerlang hahahah tp terpaksa)
disebabkan sy banyak abiskan masa dirumah.. banyak juga sy abiskan masa bersama anak mak sy.. maka byk la.. aduan... luahan dari mak sy... sy dapat tau..
mak sy banyak kali mengadu.. lepas je asar.. terus xde selera makan.. sejuk.. xlarat.. semua la.. dan die akan baring je.. atau tido.. ia adalah sejenis kepelikan yang terserlah.. sebab mak sy bukan lah seorang "penido" (org yang suke tido hahaah)

sy lagi rase semacam.. sebab tiap malam mak sy asyik terjaga.. batuk teruk sgt.. huhu ati sy luluh... dan sy turut terjaga.. hampir tiap malam.. sy tak dapat tido dengan nyenyak.. :'(
kesian mak sy..

erm... sekarang ni mak sy selalu cerita pasal perkara lama-lama.. contohnye. (waaah contohnye... ) dia selalu cerita balik ape yang berlaku zaman dulu... time kitorang kecik2.. hurm.. sy sebak sekarang.. haish...

sumpah.. sy masih tidak bersedia lagi untuk menerima sebarang berita kehilangan ahli keluarga sy dalam tempoh terdekat.. ALLAH..
sy selalu bedoa.. jangan la belaku perkara bukan2 pada mak sy.. dan sy harap sangat mak sy sihat walafiat..