Followers

Monday, October 31, 2011

real steel

hello november... selamat pagi n assalamualaikum anda..

ari ni sy nak cite mengenai "real steel"
weekend baru ni ktorg tgk cite real steel.
full seat ok cite ni.. ktorg terpaksa tunggu tuk beberapa hari sebab tiap kali pegi nak tgk seat musti penoh  (time tu mood keciwa sbb tpakse tgk cite lain sbb da alang2 sampai kan)

ok berbalik pada topic entry kali ni.. REAL STEEL.. kali ni sy bagi 7 per 5 bintang... woooweeee cite ni mmg menarik!!! (serius xtipu, xcaye pegi tengok skrang. sekarang jugak )
Hugh Jackman da amek seluruh jiwa sy time tgk movie nih... waahhh gituuww ahhaahah .. ok.
real steel is about life of former boxer (woowww teruja), Charlie Kenton involve in boxing robot fight (style gile)

serius touching... this we call "kaseh ayah tak pernah pudar" (mood: kalau la sy ada ayah =) )
TAPI.. budak lelaki kecik ni.. sgt berlagak k.. hahaahah (like this) sesuai dgn perempuan yang annoying gile.. bajet robot zeus hebat!!! aura kemenangan ATOM (robot max) time lawan dengan ZEUS (robot pempuan annoying tu)

sy tepuk tangan kuat2 time robot ATOM tu menang.. terasa seperti sy turut berada dalam gelanggang tu!!! (gile semangat kannnn)

ok la.. tu je nak cite sal real steel.. PEGI LA TENGOK.. best sgt!! serius xtipu

ok babai anda.. see u again

yang katang perkasa sebelah kiri itu is hero.. :P ok yang  kat tengah tu ATOM.. that kids is superb hero!!

Tuesday, October 11, 2011

24jam terlalu singkat..

assalamualaikum...
entry sy kali ni berkisar tentang waktu.. heeheh (cam bz sgt je kan..)
ok, sejak bergelar "staff" + pelajar nih.. sy rasakan waktu sy begitu singkat. 24 jam tu terlalu sekejap.. bangun pagi.. bt keje, sedar2 da malam.. ehhhh cptnyeeee..

berperang dgn waktu bukan mudah kan.. kt kene agihkan waktu sesuai dgn keadaan, bimbang yang penting terabai dan tak seberapa penting didahulukan..

pagi sy masuk ofis sampai kul 5petang (kalo ikt waktu ofis hour) tp kadang2 terlajak sampai pukul 6 dan lebih. malam pula, sy masih bergelar staff, tp part time. bermula 8-12 malam.. kerja dan terus kerja.. (gigih x saya??) cewaahh poyo je kan.. kehidupan yang amat sibuk bg sy bermula 6.30 pagi dan berakhir 1-2 pagi... selebihnya itulah waktu untuk sy rehat (dalam masa yang sama sy masih terpaksa mencuri waktu tidur ini untuk menyiapkan research sy)

tanpa sy sedar, sebenarnya jadual idup sy terlalu padat.. tp alhamdulillah sy masih lagi bole bertahan dan tidak merasa letih untuk terus bertahan. cuma sy harap kesibukan yang sy sendiri cipta untuk kejar kejayaan dan kesenangan ini tidak membuatkan sy lupa akan hubungan dgn "DIA" kekasih sejati.. sy harap kesibukan ini tidak membuatkan sy lupa untuk bertasbih dan mengaji sebagai tanda mengingati DIA kekasih yang abadi.. ``doakan sy.. ``

kini idup sy lebih tenang.. rahsianya,.. ~~nilai kesabaran~~ sy temui kunci kesabaran ini melalui "beliau" beliau yg sentiasa memberi semangat yg xpernah putus, beliau yg sentiasa ada sewaktu sy ssh dan senang.. beliau yg selalu menegur jika sy silap dan alpa.. kepada beliau.. TERIMA KASEH ini untuk anda. =) mood: bahagia denganmu (hihihihiihi)

selagi kudrat masih berbaki.. selagi itu usaha ini berterusan.. ALLAH, terima kaseh kerana mudahkan urusanku meskipun,. kadang2 aku menangis dalam sujud menyembahMU.. kerana aku mmg tidak bisa hidup tanpa pertolonganMU..

waktu sekarang, 2.28 pagi.. sy mesti teruskan research sy yang berbaki.. membaca journal dan article (GRRRRRR walaupun mata rabak dan meronta2 mintak dipejamkan  hahahaah ) adeh... tinggal berapa "bar" lagi lah  kudrat kerdil ini.. @_@

anda.. doakan sy terus kental dan berlapang dada.. jazakallah.. =) babai..

nnti sy update lg yeah.. teheeee

Monday, October 10, 2011

ianya hikmah

assalamualaikum,
salam ukhwah, lantaran terlalu banyak kerja yang lebih penting, (sila perhatikan bermulaan ayat.. "lantaran") hahaahah sy "berperang" dgn waktu.. rase cam xckup 24 jam sehari..

kepada anda, yang sentiasa ada bersama sy sewaktu sy ssh dan senang. TERIMA KASEH yang tak terhingga tuk kalian..
kepada anda yang sentiasa hulurkan tangan keluarkan sy dari jurang kegelapan.. BANTUAN anda, sy mohon dibalas setimpal oleh ALLAH.. terlalu baek kalian dgn sy. =)

kadang2, sy ter"MENGELUH" lantaran terlalu banyak sgt perkara yang berlaku dalam idup sy, kehadiran kalian saat itu amat bernilai. kalian yang memberi sumber kekuatan, kalian juga xpernah penat memberi nasihat dan bimbingan, semangat yang tak pernah pudar..

keperitan ini mengajar sy sentiasa kuat dan tabah.
tapi, sy masih perlukan anda untuk terus kuat..

mood: heppy dan bersyukur

ianya hikmah

assalamualaikum,
salam ukhwah, lantaran terlalu banyak kerja yang lebih penting, (sila perhatikan bermulaan ayat.. "lantaran") hahaahah sy "berperang" dgn waktu.. rase cam xckup 24 jam sehari..

kepada anda, yang sentiasa ada bersama sy sewaktu sy ssh dan senang. TERIMA KASEH yang tak terhingga tuk kalian..
kepada anda yang sentiasa hulurkan tangan keluarkan sy dari jurang kegelapan.. BANTUAN anda, sy mohon dibalas setimpal oleh ALLAH.. terlalu baek kalian dgn sy. =)

kadang2, sy ter"MENGELUH" lantaran terlalu banyak sgt perkara yang berlaku dalam idup sy, kehadiran kalian saat itu amat bernilai. kalian yang memberi sumber kekuatan, kalian juga xpernah penat memberi nasihat dan bimbingan, semangat yang tak pernah pudar..

keperitan ini mengajar sy sentiasa kuat dan tabah.
tapi, sy masih perlukan anda untuk terus kuat..

mood: heppy dan bersyukur