Followers

Friday, July 27, 2012

miss purple version two

assalamualaikum.. 


salam ramadhan.. tuk sudara semuslim.. moga ramadhan kali ini.. pengisiannya lebih beerti insyaALLAH..
mari kita berQiam, bertadarus.. bertarawikh.. sebaik yang mungkin.. sy agak sedih sket tahun ni.. takdapat terawikh kat masjid hari-hari sebab keje shif.. kalo shif pagi bole la kejar ke masjid..kalo shif malam.. buat la sesorg kat umah.. uhuhu tak syok.. xde feel terawikh.. tapi takpe la.. cube buat yg terbaikkan.. moga ALLAH mudahkan urusan saya dan terus beri sy kudrat. 


hurm... hari ni sy nak cite pasal miss purple.. dulu sy ade post satu entri pasal miss purple.. name yang sy berikan tuk camera sy.. n now again.. ade lagi satu barang beharga sy..datang dlm bentuk purple jugak.. wuwuwuuwuw tak tau la ttah ape hal pilih purple.. at first.. sy nak putih.. tapi risau cepat kotor n itam-itam bile tededah kene ujan kan.. pas tu terfikir nak amek silver.. tp tibe-tibe buat decision purple.. hahahah padahal kaler kesukaan sy sudah tentulah biru.. tp syg kaler biru takde.


alhamdulillah.. syukur sangat-sangat.. dapat objek idaman sejak dari sekolah.. (walopon xseberapa je..)
mak sy suruh bg name. heheh  (comey je mak sy kan.. ^_^) sy cakap kat mak.. hurmmm takde name la.. tak tau nak letak ape.. miss purple version two bole tak.. sebab version one da bg title kat camera cute tu.. 
then mak sy cakap tak kreatif langsung hahahah sdeh. so kali ni.. sy letak name MR.PURPLE la.. sweet couple with my love miss purple.. 


minggu depan nak date dgn MR. purple ^_^. nak date jauh sket.. balik tengganu bawak jumpe famly.. kene dapat restu mak dulu.. baru ade feel kan.. 




with love
CHALE'A CHARITO

(PSS: al-fatihah dan doa tuk ayah ..moga ayah berada dalam kalangan muslim yang diredhai ALLAH.. bersama para solihin dan ambia. amin ya ALLAH.. 8ramadhan.. 2tahun sudah ianya berlalu.. kesempatan yang tidak pernah ada lagi.. T_T)

Monday, July 23, 2012

salam ramadhan.

assalamualaikum..

tuk semua umat islam..selamat menunaikan ibadat puasa.. hari ni hari ke-3 kita berpuasa..
tahun ni seperti  tahun-tahun sudah jugak.. sy tak dapat berterawikh di masjid selalu..
halangannya.. kerja saya shif.. T_T sedih kan..
seminggu pagi.. seminggu petang.. kalau petang.. balik la pukul 9malam.. terawikh kat rumah la sorang-sorang.. tak syok kan kalau tak dapat buat kat masjid..

tapi sy tetap harap.. dipertengahan dan penghujung ramadhan nanti sy berkesempatan terawikh di masjid.. qiamulailail.. macam tahun sebelum-sebelum ni.. rindu sungguh saat tu.. taksabar..

sy berharap,, ramadhan tahun ni menjadijan sy lebih baik dari sebelum sebelum ini.. =)

tuk kawan-kawan..sama-sama kita rebut peluang ini.. bimbang kalau-kalau ini lah ramadhan terakhir kan..

mohon ALLAH terus memilih kita untuk menjadi hamba yang bertaqwa..=)